Windesheim Zwolle - Lectoraat Kunststoftechnologie
Campus 2-6
8017 CA Zwolle
Nederland
+31884696118
0
Nog geen stemmen

Windesheim Zwolle - Lectoraat Kunststoftechnologie

Description: 

Lectoraat Kunststoftechnologie
Het doel van het onderzoek binnen het thema Kunststoftechnologie is het hoger onderwijs in kunststoffen bevorderen.

Dit gebeurt onder meer door toepassingsgericht onderzoek naar de verwerking en gebruik van kunststoffen. Duurzaamheid en mens- en milieugericht denken staan hierbij centraal. Onderzoekpijlers zijn Recycling, Duurzaam Verwerken & 3D printen, Composiet Hybride Ontwerp. Daarnaast heeft het lectoraat de inhoudelijke verantwoordelijkheid voor twee minoren (Polymer Product Engineering te Zwolle en Composiet te Almere) en heeft het samen met hogeschool Stenden een Masteropleiding (Polymer Engineering).

Prototypes & simulaties
Het lectoraat Kunststoftechnologie is verbonden aan de afdeling Engineering & Design waarvan vooral de opleidingen Werktuigbouw, Industrieel Product Ontwerp en Civiele Techniek bij de onderzoeken zijn betrokken. Binnen deze disciplines ligt daarom ligt het accent op procesoptimalisaties voor de kunststofverwerkende industrie, ontwerp in kunststoffen en composiet in machinebouw en civiele toepassingen.

Bedrijfsleven
De industrie is altijd op zoek naar goed opgeleide technici. De onderzoeksactiviteiten spelen hier op in waardoor de (internationale) concurrentiepositie van het bedrijfsleven in Oost-Nederland, maar ook daarbuiten, wordt versterkt.

Netwerk
De onderzoeksactiviteiten worden uitgevoerd in samenwerking met organisaties en het bedrijfsleven uit de regio. Op dit moment zijn de partners Wavin, Philips Consumer Lifestyle, Attero, Dyka, Schoeller Allibert en Moba verbonden aan de onderzoeksactiviteiten door middel van kapitaal en kennis. Samen met de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie, Kamer van Koophandel, Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) en Universiteit Twente (UTwente) staan zij met advies en aanbevelingen de realisatie van onderzoeksactiviteiten bij. Daarnaast wordt intensief samengewerkt met andere technische hogescholen en universiteiten in binnen- en buitenland, zoals Saxion Hogescholen en de Fachhochschule Osnabrück.

Bedrijf
Bedrijfsadres: 
Campus 2-6
8017 CA Zwolle
Nederland
Mobiel: 
+31653988040
Telefoonnummer vast: 
+31884696118
Emailadres: 
dwm.van.schooten [at] windesheim.nl
Materialen: 
Aantal werknemers: 
Omzet: 
Organisatiestructuur: 
Meer over 3d printing