byFlow
High Tech Campus 12
5656 AE Eindhoven
Nederland
0
Nog geen stemmen

byFlow

Description: 

De B.V. byFlow ontwikkelt, bouwt en verkoopt speciale 3Dprinters. Februari 2015 kwam de Focus op de markt, 's werelds eerste opvouwbare multimaterial 3D-printer. Naast de bekende plastic filamenten print deze ook biorubber, woodfill, siliconen, keramiek, bronsklei, glasklei en voedsel. Deze printer is ontwikkeld op basis van 5 jaren ervaring met diverse doelgroepen in FabLab Maastricht. Dankzij twee eenvoudig te wisselen printkoppen kan iedereen een breed scala aan materialen printen en zelf experimenteren met nieuwe materialen.

Sinds 2013 is er veel onderzoek gedaan naar voedsel 3Dprinten. In samenwerking met Michelin chefs, top chocolatiers, patissiers, fooddesigners, foodindustry en universiteiten is er een grote database aangelegd met mooie 3Ddesigns en heerlijke recepten. Die samenwerkingen hebben geleid tot de optimalisering van de Focus als 3Dprinter voor voedsel en experimenten met verschillende materialen.

Nieuw onderzoek richt zich ook op gezonde voeding, personalised nutrition, slikproblemen, vegan, nieuwe voedselbronnen als algen, zeewier of insekten etc.

Wereldwijd worden er demo's gegeven evenals consultancy voor de foodindustry. Klanten kunnen ook getraind worden en geholpen worden bij de ontwikkeling van designs en recepten.

 

Bedrijf
Bedrijfsadres: 
High Tech Campus 12
5656 AE Eindhoven
Nederland
Mobiel: 
+31 (0)6 - 13 66 49 52
Emailadres: 
info [at] 3dbyflow.com
Toepassingen: 
3D-printtechnieken: 
Aantal werknemers: 
Percentage Additive Manufacturing / 3D-Print toepassingen: 
Organisatiestructuur: 
Foundation year: 
2015